MedPAN

 

Xarxa de gestors d’àrees marines protegides a la Mediterrània. En l’actualitat més de 100 institucions i organitzacions no governamentals que, o bé tenen responsabilitat directa en la gestió d’àrees marines protegides (AMP) o estan involucrats en el desenvolupament de zones marines protegides a la Mediterrània. Web de MedPAN

Objectiu: Millorar l’eficàcia en la gestió de les àrees marines protegides a la Mediterrània i impulsar-ne la creació de noves.  Reduir la taxa actual de pèrdua de la biodiversitat marina.

Des del 2009, DEPANA és membre del Consell d’administració i ostenta la presidència de MedPAN, fet que implica una forta activitat de coordinació amb altres membres de MedPAN d’arreu de la Mediterrània i molt especialment de França, on es troba la seu de MedPAN. Les activitats associades a aquesta organització són dutes a terme voluntàriament per la sòcia i expresidenta de DEPANA, Purificació Canals. Podeu veure l’activitat internacional anualment al final de la pàgina.

Consulta aquí el fòrum mediterrani d’AMP

La posidònia es un ecosistema clau del mar Mediterrani però les àncores dels vaixells poden ser fatals… Unes quantes precaucions simples seran suficients!

UICN

La Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) és una Unió de Membres formada per estats sobirans, agències governamentals i organitzacions de la societat civil. La UICN posa a disposició de les entitats públiques, privades i no governamentals, els coneixements i les eines que possibiliten, de manera integral, el progrés humà, el desenvolupament econòmic i la conservació de la natura.

Creada el 1948, la UICN s’ha convertit en la xarxa ambiental més gran i diversa del món. La UICN compta amb l’experiència, els recursos i l’abast dels seus més de 1300 organitzacions Membre i les aportacions de més de 16 000 experts. La UICN és l’autoritat mundial pel que fa a l’estat de la natura i els recursos naturals, així com les mesures necessàries per protegir-los. Els nostres experts estan organitzats en sis comissions dedicades a la supervivència de les espècies, el dret ambiental, les àrees protegides, les polítiques ambientals, socials i econòmiques, la gestió dels ecosistemes, i l’educació i la comunicació.

Consulteu la web de la UICN Mediterrani

Aquí trobareu la web del Comitè espanyol de la UICN

 

CIDN

El Consejo Ibérico para la defensa de la naturaleza (CIDN) és una unió de diverses entitats de la península ibérica (Espanya i Portugal). Va ser creada amb la finalitat de dur a terme tot tipus d’activitats públiques o privades que tinguin com a objecte potenciar el coneixement, protecció, conservació, defensa i restauració de la natura i del medi ambient de tota la península ibérica.

Les entitats membres són:

  • ADENEX
  • LPN
  • GEOTA
  • GOHNS
  • Acció Ecologista- Agró
  • DEPANA