Purificació Canals, presidenta de #DEPANA durant 16 anys, ha finalitzat el cinquè mandat com a presidenta del consell de MedPAN, la Xarxa Mediterrània de Gestors d’Àrees Marines Protegides (AMP), després de més d’una dècada de servei. Canals ha passat el relleu a Renaud Dupuy de la Grandrive, representant de l’Àrea Marina Protegida de la Côte Agathoise

Des del 2009, Purificació Canals ha liderat MedPAN amb gran dedicació aconseguint enfortir la xarxa de MedPAN, incloent-hi més de 100 AMP en 21 països mediterranis, defensar la biodiversitat marina i la resiliència climàtica, fomentar la cooperació internacional entre gestors d’AMP i assegurar finançament crucial per a les operacions de MedPAN.

Els seus esforços han estat clau per a sensibilitzar sobre la importància ecològica del mar Mediterrani i el seu impacte en la biodiversitat global.

Purificació Canals ha treballat a favor de la conservació del planeta en organitzacions locals, nacionals i internacionals; arribant a ser vicepresidenta de la IUCN, a més de presidenta de DEPANA i de MedPAN. Des de l’any 92 ha estat a totes les cimeres mediambientals i porta des del 86 fent activisme. L’any 2022 fou guardonada amb la medalla Alfred Toepfer que atorga la Federació EUROPARC. Un reconeixement que s’atorga anualment a aquelles persones que han fet una contribució significativa a la protecció de la natura a Europa.