Purificació Canals i Ventín, presidenta de DEPANA des de 1994 fins a 2010, ha estat guardonada amb la medalla Alfred Toepfer que atorga la Federació EUROPARC. Un reconeixement que s’atorga anualment a aquelles persones que han fet una contribució significativa a la protecció de la natura a Europa.

El jurat ha considerat que Canals «representa el compromís amb la conservació de la natura a través del coneixement científic i l’activisme». «La seva tasca s’ha desenvolupat a escala local, nacional i internacional. El seu impuls per la conservació marina, especialment a la Mediterrània, és excepcional. El seu compromís social amb els temes mediambientals, i especialment amb la conservació de la natura, queda patent en el seu currículum d’activista de primera línia», afirma la federació.

Una tasca per la conservació de la natura que ha desenvolupat com a presidenta de DEPANA, vicepresidenta de la UICN i actualment com a presidenta de MedPAN, la Xarxa d’Àrees Marines Protegides del Mediterrani, que té com a objectiu facilitar els intercanvis entre les àrees marines protegides del Mediterrani per tal de millorar l’eficiència de la gestió. A més, és professora associada de Fisiologia de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili.