El president i vicepresident de DEPANA, Josep Maria Carrera i José García, van comparèixer a la reunió de la comissió d’Infraestructures de l’Ajuntament de Barcelona dijous 15 de febrer per tal d’exposar el posicionament de l’entitat respecte a l’ampliació de la tercera pista de l’Aeroport del Prat.

Els representants van presentar un document de 62 pàgines on argumenten la posició de l’entitat respecte a l’ampliació de l’Aeroport. Entre les propostes que van traslladar als representants polítics hi ha les següents:

  • Realització de totes les actuacions necessàries per donar resposta als quatre incompliments, conseqüència de l’anterior ampliació de l’Aeroport, que figuren a la carta d’emplaçament remesa per la CE al Regne d’Espanya el 18/2/2021.
  • No a l’ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas – El Prat.
  • Decreixement de l’activitat aeronàutica mentre es mantingui l’actual situació d’emergència climàtica i l’aviació depengui de l’ús de combustibles fòssils.
  • Utilització de tot el sistema aeroportuari català de manera racional i equilibrada en el context de decreixement anteriorment exposat.

Podeu consultar el document íntegre aquí.