DEPANA demana a l’administració, especialment al Conselh Generau d’Aran, que informi la població sobre com ha d’actuar en cas de trobar-se amb un os bru a la muntanya. L’entitat ha fet una crida a la sensibilització arran de les darreres notícies sobre ciutadans que s’han trobat i han arribat a enregistrar ossos al mig de bosc.

Marc Alonso, representant de DEPANA, ha explicat en declaracions als diaris Segre i La Mañana, que cal que el Conselh, que ja que té competències en aquest sentit que li han estat transferides, informi la població de la presència d’aquest animal per evitar incidents. En aquest sentit, reclama més informació al públic que recorre els boscos sobre què fer quan es troben amb ossos, especialment en temprada de caça i bolets.

DEPANA desaconsella acostar-se a un plantígrad per a filmar-lo o retratar-lo. L’entitat disposa d’un apartat web dedicat a l’os bru on hi trobareu informació detallada sobre l’espècie.