DEPANA ha elaborat un inventari d’aletes de l’espècie de dofí cap d’olla gris o Grampus griseus. El projecte Griseus impulsat per l’entitat pretén conèixer millor l’estat de l’espècie, atès que hi ha pocs estudis sobre la quantitat d’individus que hi ha. L’inventari es pot consultar des d’aquest dimarts 4 d’octubre a la pàgina web de DEPANA.

El catàleg es nodreix de fotografies realitzades pels socis de DEPANA a les sortides que organitza l’entitat i permeten identificar els diferents exemplars a través d’un codi. A banda del codi, cada imatge va acompanyada de la data d’albirament i de l’autor de la fotografia.

A través d’aquest projecte, DEPANA  complementa el coneixement científic que hi ha sobre l’espècie i ofereix recursos a entitats i persones d’altres espais o projectes relacionats amb el cap d’olla gris. A banda, incentiva la participació dels socis que participen a les sortides en vaixell per a gaudir de l’observació de cetacis al seu medi natural. La propera sortida tindrà lloc el proper dissabte 15 d’octubre des del Port del Garraf (inscripcions a [email protected]).