Es tracta d’una femella de tres anys d’edat que en els darrers anys ha estat vigilada per membres de l’entitat

DEPANA ha fet públic el vídeo d’una ossa que els membres de l’entitat han seguit i vigilat durant els darrers anys. Les imatges mostren una femella de tres anys d’edat que va ser gravada l’1 de juny passat a les nou del vespre a més d’un quilòmetre de distància.

Diverses persones van poder gaudir de l’observació sense molestar en cap moment l’ossa, atès que la prioritat és evitar qualsevol molèstia a aquesta espècie en perill d’extinció.

L’observació d’ossos és una activitat ecoturística en creixement, sobretot a llocs com el Parc Natural de Somiedo a Astúries, on hi ha una important població de plantígrads. En aquest parc hi ha empreses dedicades a acompanyar turistes a veure ossos des de miradors establerts per aquesta finalitat. Aquest tipus de turisme està regulat per la legislació vigent, evitant qualsevol interferència entre ossos i observadors.

Al Pirineu hi viuen uns 70 ossos i a la Serralada Cantàbrica uns 350, segons les dades recollides l’any 2021 pels equips de seguiment de l’espècie.