Acabem de rebre la bona notícia que l’óssa Sorita alliberada l’any 2018 al Pirineu (zona del Bearn al Pirineu central francès) ha tingut 3 cadells!

 

Sorita

La notícia prové de FERUS (Association nationale pour la défense et la sauvegarde des grands prédateurs), la qual destaca la importància simbòlica d’aquest fet. D’una banda, pel fet en si, ja que es tracta dels primers cadells detectats als Pirineus aquest any 2021; i, de l’altra, perquè cal remuntar-se a mitjans dels anys setanta, gairebé cinquanta anys enrere, per trobar tres cadells a Béarn.

Caldrà esperar a la recollida de mostres biològiques dels cadells (pèls i excrements) per analitzar-los genèticament i conèixer així qui és el pare, sobretot perquè hi ha diversos mascles que freqüenten aquesta zona.

A més, cal posar en relleu també que aquest mes de maig se celebra el 25è aniversari dels primers alliberaments d’óssos al Pirineu que van servir per evitar la seva extinció definitiva.

Primeres imatges de l’ossa Sorita i els tres cadells
Enllaç a la notícia de FERUS
Enllaç al vídeo de l’alliberament de l’ossa Sorita