La ruta va ser presentada pel president de la Fundación Oso Pardo, Guillermo Palomero, l’alcaldessa d’Isil, Sofia Isus i una representant de Naturgy, que ha finançat la ruta.

Casa de l’ós bru del Pirineu

Es tracta d’un recorregut circular de 2,5 kilòmetres de longitud perfectament senyalitzat que comença a la Casa de l’ós a Isil (Pallars Sobirà) al Parc Natural de l’Alt Pirineu. Al llarg de la ruta hi ha petjades de mida natural d’óssos bruns i d’altres mamífers que habiten al Pirineu.

 

 

 

Vistes d’Isil i voltants

La ruta té un desnivell de 215 metres, ofereix unes espectaculars vistes d’Isil i els seus voltants, i es pot recórrer en uns 90 minuts.

Els visitants han de trobar les petjades dels óssos i de la resta de fauna. Per això disposaran de material de suport amb il·lustracions i un mesurador de petjades.

 

 

 

Aquesta ruta és una extensió de la casa de l’Ós del Pirineu d’Isil on els visitants reben informació sobre l’ós bru del Pirineu. També serà un element important per la campanya d’educació ambiental que la Fundación Oso Pardo i DEPANA estan preparant per al curs vinent a diferents escoles de Catalunya.

 

Pont d’Isil