El passat 6 de novembre DEPANA va col·laborar, amb plançons cedits pel Grup d’Acció Forestal (GAF), en la plantada d’espècies autòctones de l’Escola Mercè Rodoreda de Santa Coloma de Gramenet. En aquesta acció van participar 75 alumnes de 5è de Primària. L’activitat va tenir lloc en el Parc de la Serralada de Marina a la zona propera a la Font de l’Alzina. Gràcies a l’esforç de l’alumnat participant es van plantar 48 plançons d’alzina, surera, roure, llentiscle, aladern i arboç. En aquesta mateixa línia d’actuació està prevista , per la setmana abans de Setmana Santa,  una altra plantada amb l’Escola Miguel de Unamuno, també de Santa Coloma.

Els plançons procedien del viver que té el GAF a l’Aula Ambiental del Bosc Turull i del viver col·laborador de l’Institut Bernat el Ferrer de Molins de Rei. (Cliqueu sobre les imatges per a ampliar-les)

Un cop d’esmorzats per recuperar forces  després de la caminada des de l’escola cal donar les instruccions necessàries. Els tècnics forestals de la brigada proporcionada per l’Ajuntament de Santa Coloma i el mestre jubilat Gauden Sastre expliquen on i com s’han de plantar els plançons.

Cada equip rep els seu plançó i  l’eina corresponent. També es distribueix el compost que han portat els forestals.

Ràpidament la muntanya s’omple de noies i nois disposats a treballar per un entorn millor.

Tot esforç és poc per a cavar uns bons forats on plantar nous arbres i arbustos que ens donaran oxigen i un paisatge més verd.

Poc a poc, amb molta cura aquests nous habitants de la Serralada de Marina  van trobant el seu lloc.

Els plançons encara són petits, però esperem que aviat creixeran i faran Santa Coloma encara més bonica i més verda.

Acabada la feina només resta recollir les eines i el material sobrant i fer-se la foto de grup de comiat.

Felicitem el professorat, l’alumnat i els pares i les mares de l’Escola Mercè Rodoreda de Santa Coloma de Gramenet per la seva iniciativa i al seu Ajuntament pel seu suport. Aquesta acció és un exemple excel·lent de com fomentar als infants l’amor per la natura.