Un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Vila de Gràcia va visitar el passat 2 de febrer el viver forestal de DEPANA al Bosc Turull. L’Aula Ambiental Bosc Turull és un equipament municipal centrat en el coneixement i la protecció del bosc. És també un espai de referència en la millora de la biodiversitat i en la promoció de pràctiques comunitàries relacionades amb la sostenibilitat. 

El Bosc Turull promou la participació veïnal, d’entitats ambientalistes i socials del districte, escoles del barri i el treball en xarxa, amb la finalitat de facilitar que infants, joves i la ciutadania en general pugui accedir a informació, coneixements i pràctiques ambientals.

L’objectiu de la visita era doble, conèixer aquest equipament municipal i poder observar de primera mà les tècniques de cultiu que s’utilitzen en el viver de DEPANA.

Aquest grup d’alumnes de 4t d’ESO d’Eso ha començat a desenvolupar un nou projecte amb la intenció de crear un viver forestal al seu pati. En aquest viver es volen fer créixer espècies mediterrànies. Aquesta iniciativa està inclosa dins el projecte de Medi Ambient.

El viver forestal pot ser tant una alternativa com un complement a l’hort escolar.

Un viver requereix menys espai i es pot instal·lar sobre paviment. S’utilitzen les ampolles d’aigua de PET com a contenidors de cultiu i es disposen en caixes de fruita de plàstic.

Després de la visita els alumnes es van poder emportar les primeres caixes de mostra,aglans d’alzina i llavors d’aladern i llentiscle per a poder començar a treballar en el seu viver . Es desitgem molt d’èxit en aquesta nova experiència.