Detall de l'esdeveniment

  • Data:
  • Categoríes:

El Grup d’Acció Forestal de DEPANA dona suport a l’acció de plantada del col·lectiu Salvem l’Alzina de Gràcia el dissabte, 4 de març, de 11 a 14h, carrer Manrique de Lara. DEPANA proporcionarà plançons del viver que manté a l’Aula Ambiental Bosc Turull.

Al barri de Gràcia, no gaire lluny d’on DEPANA té la seva seu, es troba l’arbre considerat com a el més antic de la ciutat de Barcelona. Es tracta d’una alzina de més de 16 metres d’alçada i una edat de, al menys 250 anys. Pertanyia a uns jardinets privats de dues cases construïdes al sXIX. L’any 2018 es van començar a enderrocar aquestes cases i a talar els arbres del jardí amb la intenció de construir noves vivendes. La mobilització veïnal va aconseguir aturar  la tala a temps de salvar aquesta alzina singular.

Pressionat per l’acció popular l’Ajuntament de Barcelona va arribar a un acord amb la propietat i va adquirir el solar per la quantitat de 6 milions d’euros i 1,4 milions més en  concepte d’indemnització. Actualment el “Jardí de l’Alzina de Gràcia”  es troba sota la custòdia del col·lectiu veïnal “Salvem l’alzina” (https://www.salvemlalzina.org/).

Viver del Grup d’Acció Forestal (GAF) de DEPANA a les instal·lacions de l’Aula Ambiental Bosc Turull, barri de Vallcarca, districte de Gràcia (Barcelona).

A part del voluntariat del GAF, el manteniment del viver corre a càrrec d’alumnat d’ESO de diverses escoles, com a acció del Servei Comunitari previst al currículum de l’ESO.