Detall de l'esdeveniment

  • Data:
  • Categoríes:

 

Acció ambiental a la Font Vella de Canyelles (Collserola)

Diumenge 27 de febrer de 2022. Activitat matinal de 10:00 h a 13:30 h.

A la Font Vella de Canyelles s’ha fet una intervenció d’una primera fase de recuperació del torrent de Canyelles dins del marc dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu ha estat eliminar planta exòtica invasora i substituir-la per plançons d’espècies autòctones, consolidar els elements de patrimoni construït que hi ha (font Vella de Canyelles i mina), i endreçar els pas dels visitants per la zona de manera que només es faci per l’antic camí que uneix les dues fonts de Canyelles.  Donat que no plou, tot el que varen plantar necessita reg urgentment i fer el manteniment dels escocells. No hi ha cap problema en plantar més, sobretot amb la idea de evitar el pas per tot arreu, però potser ara és més assenyat fer el manteniment del que ja hi han plantat. Hi ha també feina per retirar deixalles disperses i eradicació d’invasores. Encara queda molt ailant, fals miraguà, seneci enfiladís i alguna figuera de moro que intenta recuperar-se de la caparreta. En el parc Rodrigo Caro, tocant a la zona d’actuació, hi ha una font amb aigua.

Coses a destacar: Menjars, allotjament, recomanacions…..

Feines físiques (a les possibilitats de cadascú). DEPANA posa eines.

Porteu aigua i esmorzar, segons tingueu per costum.

Material imprescindible i recomanable:

Cal dur calçat adequat per a poder caminar per terreny irregular.

Cal portar guants tipus jardineria (els més senzills són suficients).

Roba còmoda i adient per a realitzar feines entre la brolla.

Garrafes buides per al reg.

Inscripcions:

[email protected] i tel. 93 210 46 79 fins divendres 25 12:00

En el moment de la inscripció rebreu més informació sobre els punts de trobada i l’accés al lloc d’actuació.

Activitat en col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

 

La Font Vella de Canyelles

La font vella de Canyelles es troba al llindar entre Collserola i les Roquetes, al llit del torrent de Canyelles, sota la carretera Alta de les Roquetes, no molt lluny d’on hi ha la font de Canyelles. Fa uns anys, l’Arxiu Històric de les Roquetes-Nou Barris, Grodema i els Aiguaders van reparar aquesta font amb l’ajut dels veïns que havien conegut la font i veterans de la construcció. A la font s’accedeix des del carrer d’Artesania, a través d’un camí que s’obre entre Brafa i el CEIP Gaudí. L’emplaçament d’aquesta font es pot remuntar als mils anys d’antiguitat, però el nom de font Vella de Canyelles l’ha rebut per les característiques de l’indret on es troba situada i per ressaltar la relativa modernitat de la font de Canyelles, situada a la carretera.

Font: ‘Relligant Nou Barris; recull d’articles d’història publicats a la revista Rotllana (1988-2002)’, Francesc Pujol Martínez. Barcelona, 2003. Notícia publicada per Nou Barris Televisió

El parc de Rodrigo Caro

Els talussos enjardinats de Rodrigo Caro han permès la rehabilitació d’un solar on hi havia una font natural, enmig d’una zona ruderal a tocar de la serra de Collserola i molt visitada pels veïns del barri de les Roquetes.

En aquests jardins hi trobarem fins a 80 espècies diferents de plantes aromàtiques, vivaces, gramínies i dinou espècies arbòries de les diferents regions de clima mediterrani d’arreu del planeta. En trobarem de procedents de Xile, Sud-àfrica o Austràlia. A la vora de plantes que provenen de la regió de Perth (Austràlia), també hi creixen els geranis que hi han plantat els veïns de les cases adjacents. Són flors plantades en testos casolans, sobre els murs de gabions que separen els jardins dels patis de les cases de la vora. Aquests testos, ara ja integrats en els jardins, condensen l’esperit de tot el barri i de la seva comunitat. Un veïnat molt actiu que va fer de la consecució d’aquests jardins un dels seus objectius.