Detall de l'esdeveniment

  • Data:
  • Categoríes:

Acció de manteniment al viver forestal del GAF

Diumenge 17 de setembre 2023

Descripció de l’activitat

Ja tenim a sobre el darrer cap de setmana de l’estiu i comença la campanya de tardor malgrat que continua l’escassetat de pluja. Per aquesta data teníem planificada la primera activitat de restauració ambiental. A causa de problemes organitzatius de darrera hora hem substituït l’acció a l’entorn natural per tasques de manteniment del viver forestal del GAF. Malauradament les temperatures extremes d’aquest estiu han provocat que alguns plançons no hagin superat l’estiu. A aquesta circumstància s’ha d’afegir una distribució irregular del reg per aspersió.

Els objectius de l’activitat són la posada al dia del material del viver, retirar els plançons assecats, reordenar la disposició general, netejar l’entorn, inventariar les espècies que mantenim al viver, trasplantar exemplars de safata a contenidor més gran, revisar i reajustar el sistema de reg…

Aviat començaran les activitats d’aprenentatge servei amb l’alumnat d’ESO. Aquest alumnat continuarà el manteniment del viver durant el nou curs escolar. Recordem que els plançons de producció pròpia del viver són el material vegetal que utilitzem per a fer plantades per a millorar la biodiversitat d’espais degradats. En aquest sentit DEPANA ha començat la renaturalització a Gavà d’unes parcel•les d’antics conreus rebudes en donació amb aquesta finalitat. Això ens obliga a introduir al viver espècies adaptades als hàbitats del delta del Llobregat diferents de les que acostumàvem a plantar a Collserola o entorns similars.

Informació i inscripcions: [email protected]    Tel.:  932104679

Data límit d’inscripció: 15 de setembre 12:00

Organitza: DEPANA i GAF de DEPANA.

Responsables: Xavi Torrents i Alfonso Pallí.

Durada: Matinal, de 10:00 a 13:00

Preu: socis i no socis, 2 €.