Detall de l'esdeveniment

  • Data:
  • Categoríes:

Xerrada introductòria del cicle d’excursions que ens permetrà conèixer a fons alguns dels boscos més destacats i característics del nostre país. Una selecció que ens portarà de l’alzinar de la Serra de Marina, a la comarca de la Selva, a la majestàtica avetosa d’una obaga del Pirineu, tot passant per la tendror del bosc de la muntanya humida i la sobrietat de les pinedes de les muntanyes de l’interior.

Catalunya és un país ric en boscos. Al voltant de la meitat de la seva superfície està coberta de bosc. En els nostres boscos hi sol haver una espècie dominant que es reconeix fàcilment. Així, tenim alzinars, rouredes, fagedes i pinedes com a boscos principals, per bé que, hi ha, també, una notable diversitat d’altres boscos menors, pel que fa a la superfície que ocupen. Són vernedes, freixenedes, salzedes, alberedes, bedollars, boscos d’aurons i d’altres formacions, força més variades, associades a ambients particulars, com ara fons de vall, riberals, corredors d’allaus o obagues.

En aquest cicle d’activitats ‘Els boscos de Catalunya’ es centrarem en alguns dels tipus de bosc més característics del nostre país, com són l’alzinar mediterrani, la roureda marcescent de roure martinenc, la fageda amb joliu, la pineda de pi roig i l’avetosa.

DIRIGIT al públic en general, però en especial als estudiants de ciències naturals, biologia, botànica, estudis ambientals i tècnics forestals.

Cicle Boscos de Catalunya.doc

Organitza: DEPANA
Ponent: Romà Rigol
Lloc: Seu de DEPANA
Entrada lliure