Com una gran marea tèxtil arriba *OCEANS, la nova mostra de la biennal d’art animalista El Venadito al centre Cultural La Farinera del Clot directa des del Museu de Ciències Naturals de Granollers. L’exposició es podrà visitar del 13 de juny al 27 de juliol. La inauguració serà el pròxim dijous 13 de juny a les 19 h.

Els oceans i el tèxtil i són els protagonistes de la 5a edició del *Venadito, la biennal d’art compromesa amb el patrimoni natural i animal que se celebra cada dos anys a càrrec de l’espai d’art siNesteSia comissariada per Montserrat Pérez. Amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Granollers i l’entitat ambiental DEPANA. S’exposa ara en el Centre Cultural La Farinera del Clot, que ja ha acollit i col·laborat activament en edicions anteriors.

A la mostra participen 24 artistes amb diferents disciplines i llenguatges artístics, amb les seves obres ens fan reflexionar i qüestionar cap a quin tipus de societat volem avançar. Els OCEANS són els grans dipositaris de les nostres deixalles i contaminants. Estem destruint el planeta a una velocitat impactant.

Aniquilant la vida marina, enverinant als seus habitants i les seves aigües. La contaminació i l’abocament de residus en rius, mars i oceans són la causa, entre d’altres, que milers d’espècies marines desapareguin i moltes altres sofreixin les conseqüències d’una política ineficaç i d’una societat irresponsable i despreocupada.

Tenim l’obligació moral i ètica de fer tot el possible per a revertir aquesta situació. Prendre consciència en la reutilització i el reciclatge del tèxtil poden contribuir a la reducció d’aquesta contaminació que genera aquest sector. Els efectes de la producció de la “moda ràpida” no només tenen efectes ambientals, sinó que la fabricació a baix cost i la seva deslocalització també tenen un fort impacte social.

La mostra vol impactar al públic i fer-lo coneixedor que la indústria tèxtil és la segona més contaminant del món. Es produeixen més de 92 milions de tones de residus i es consumeixen més d’1,5 bilions de tones d’aigua l’any. Això és insostenible.

OCEANS ens proposa una reflexió profunda i conscient a través de les obres tèxtils reciclades d’aquestes artistes compromeses amb la naturalesa i la societat. Entorn de l’exposició es faran visites guiades, activitats artístiques, tallers de reciclatge… Les accions obriran portes a l’acció i al pensament.

Amb l’objectiu de conscienciar i, de manera altruista, es faran visites guiades per a les escoles, instituts o altres. Si esteu interessades podeu posar-vos en contacte amb [email protected] Les visites guiades i activitats estaran a càrrec de la comissària de la Biennal Montserrat Pérez i d’algunes artistes que integren l’exposició. Per a més informació podeu consultar la web de www.sinestesiarteycostura.com o les dels centres i entitats col·laboradores.

Per un s. XXI més sostenible i llibre de maltractament animal.