El passat dissabte 25 de maig vam fer una excursió de natura a les faldes del Montseny, pels voltants del Figaró. Érem en total vuit participants. Va ser una sortida molt agradable, en plena eclosió primaveral.

Des del Figaró vam anar pujant cap a les Roques del Coix trobant-nos racons curiosos com ara la Cova del Carme, un petit santuari, i la cova del Vinyet, una prospecció minera. Vam poder observar les formacions geològiques de pissarra de la zona i s’agraïa l’ombra de les alzines, els roures, els lledoners i els verns.

Caminant tot xino-xano i gaudint de la generositat botànica que aquest mes de maig ens ofereix, vam arribar a la creu de Can plans i vam començar el descens seguint el traçat de la riera de Vallcàrquera, que duia bastant aigua. El bosc de ribera era espès i els pollancres lluïen amb un verd esclatant.

Durant el recorregut ens van acompanyar els cants de molts ocells marcant territori, entre els quals:

 • Serinus serinus (gafarró)
 • Sylvia atricapilla (tallarol de casquet)
 • Turdus philomelos (tord)
 • Luscinia megartynchos (rossinyol)
 • Regulus regulus (reietó)
 • Troglodytes troglodytes (cargolet)

De la gran quantitat de plantes en flor que vam veure, en destaquem:

 • Antirrhinum majus (conillets)
 • Saponaria ocymoides (foto)
 • Miosotis sp.
 • Linum narbonensis (lli de Narbona)
 • Calicotome spinosa (argelaga)
 • Cistus monspeliensis (estepa negra)

A la riera també vàrem observar alguns macroinvertebrats de riu:

 • Trichoptera limnephilidae (larva)
 • Dytiscus (adult)
 • Gerris lacustris

 

Autor: Albert Molero