El conjunt d’entitats ecologistes i organismes ambientals de Catalunya fan una crida per demanar la restitució del Departament de Medi Ambient al nou Govern que es constitueixi.

Catalunya en les últimes 4 legislatures ha patit una greu anomalia respecte a la resta de governs del nostre entorn en haver eliminat la Conselleria de Medi Ambient, òrgan vital per gestionar integralment les competències ambientals i amb efectes transversals a tota l’acció del Govern.

Actualment, Catalunya pateix una destrucció ambiental per la submissió a unes polítiques econòmiques d’ús insaciable dels recursos finits i depredació del territori. La manca d’una conselleria de Medi Ambient independent, amb capacitat de prendre mesures efectives i rellevants per resoldre els reptes que tenim com a país, agreuja encara més la greu crisi ambiental potenciada pel canvi climàtic que ens afecta cada dia més.

Podeu llegir el manifest AQUÍ.

També podeu veure la roda de premsa, on va participar Francesc Espinal, secretari general de DEPANA, al vídeo següent: