Oceans, la nova mostra de la biennal d’art animalista el Venadito, obrirà portes el 12 de març al Museu de Ciències Naturals de Granollers fins al 31 de maig. La inauguració serà el 19 de març a les 19 h.

Els oceans i el tèxtil són els protagonistes de la 5a edició d’El Venadito, la biennal d’art compromesa amb el patrimoni natural i animal que es celebra cada dos anys a càrrec de l’espai d’art siNesteSia comissariat per Montserrat Pérez. Amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Granollers i l’entitat ambiental DEPANA. 

En la mostra hi participen 24 artistes amb diferents disciplines i llenguatges artístiques. Amb les obres ens fan reflexionar i qüestionar cap a quin tipus de societat volem avançar.

Per què OCEANS?

Els OCEANS són els grans dipositaris de les nostres deixalles i contaminants. Estem destruint el planeta a una velocitat impactant. Aniquilant la vida marina, enverinant-ne els habitants i les aigües. La contaminació i el vessament de residus en rius, mars i oceans són la causa, entre d’altres, que milers d’espècies marines desapareguin i moltes altres pateixin les conseqüències d’una política ineficaç i d’una societat irresponsable i despreocupada.

Tenim l’obligació moral i ètica de fer tot el possible per revertir aquesta situació. La conscienciació en la reutilització i el reciclatge del tèxtil poden contribuir en la reducció de la contaminació que genera aquest sector. Els efectes de la producció de la “moda ràpida” no només tenen efectes ambientals, sinó que la fabricació a baix cost i la seva deslocalització també tenen un fort impacte social.

La mostra vol impactar al públic i fer-lo coneixedor de que la indústria tèxtil és la segona més contaminant del món. Es produeixen més de 92 milions de tones de residus i es consumeixen més d’1,5 bilions de tones d’aigua a l’any.

Això és insostenible i cal fer un canvi. Oceans ens proposa una reflexió profunda i conscient a través de les obres tèxtils reciclades d’aquestes artistes compromeses amb la natura i la societat. Al voltant de l’exposició es faran activitats artístiques, tallers de reciclatge vinculats a la reutilització, intercanvis de roba, xerrades… Accions que obriran portes a l’acció i al pensament.

Amb l’objectiu de conscienciar, es faran visites guiades per a les escoles, instituts i altres. Si us interessa escriviu a [email protected]. Les visites guiades, activitats tèxtils i artístiques aniran a càrrec de la comissària de la Biennal. Montserrat Pérez.

Per a més informació podeu consultar el web de www.sinestesiarteycostura.com o els de les entitats col·laboradores.