L’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat impulsa l’Atles de Mamífers de Catalunya, sota l’empara de la Generalitat de Catalunya i diverses institucions científiques del país.

Si et motiva l’estudi dels mamífers i disposes d’una mica de temps per involucrar-t’hi, tens l’oportunitat d’ajudar a conèixer la distribució de les espècies de mamífers salvatges que habiten a Catalunya. Ara pots participar en aquest projecte científic d’interès general per a la planificació i gestió de la fauna i del territori. A part, estaràs participant en el primer atles de mamífers realitzat amb ciència ciutadana.

Al protocol de camp (descarrega’l aquí) trobareu totes les característiques de cada tipus de seguiment per a les espècies terrestres.

Què és l’Atles de Mamífers?

L’Atles de Mamífers de Catalunya és un projecte científic d’interès general per a la planificació i gestió de la fauna i els seus hàbitats, i és obert a la participació voluntària de persones un cop adquirida una formació específica prèvia.

El mostreig de l’Atles es fonamenta en la prospecció dels 386 quadrats UTM 10×10 km que hi ha a Catalunya. La previsió actual és intentar cobrir tots aquests quadrats en tres anys (2022, 2023 i 2024), tot i que estem en un projecte molt innovador i no es descarta que sigui necessari un període addicional per acabar de cobrir el territori. Es preveu que el resultat final es publiqui en forma de llibre.

L’Atles de Mamífers de Catalunya ja compta amb dos anys de mostreig (2022 i 2023) i durant la primavera de 2024 s’iniciarà el tercer (veure mapa dels quadrats mostrejats segons l’any).

Si esteu interessats en participar-hi, no dubteu en contactar amb la coordinació de l’Atles: [email protected]