Amb l’entrada en emergència per sequera, que afecta més de sis milions de persones, denunciem la mala gestió de l’aigua.

Com hem arribat fins aquí?

Davant la sequera, el Govern només aposta per “fabricar” aigua amb dessaladores. Mentrestant, permet nous plans urbanístics i projectes especulatius.

Més de la meitat dels aqüífers de Catalunya estan contaminats.  El model agrícola i ramader intensiu i industrialitzat és la principal causa. Cal recuperar aquesta font estratègica!

Per altra banda, el món municipal i els ajuntaments tenen molt de marge d’actuació en matèria d’aigua!

Molts han defugit les seves competències, delegant-les a operadors privats. Un de cada quatre municipis que estan obligats a tenir Pla Municipal per Sequera encara no el tenen.

‼️ Cal deixar de gestionar l’aigua com si fos infinita: És urgent un canvi de model que permeti reduir el consum global d’aigua.

🔗 Podeu llegir el comunicat aquí.

ACCIONS

El dia 1 de febrer a la nit, coincidint amb la declaració d’emergència per sequera, es va fer un acte reivindicatiu al costat de la Torre Agbar projectant imatges amb els lemes de la campanya a la façana del Museu del Disseny de Barcelona, amb una encartellada que s’anirà estenent per diversos barris de la ciutat.