Arriba una nova edició de l’Ultra Clean Marathon, que serà dissabte 16 de març, amb la filosofia d’unir esport, natura i solidaritat. En aquesta nova edició es repetirà el recorregut de l’any passat: serà una cursa amb equips, que poden fer relleus per cobrir els diversos trams, fent una volta circular per Osona (amb inici i finalització a Vic). Els equips poden escollir entre fer un circuit curt (36 km i 400 m de desnivell) o un circuit llarg (60 km i 1.450 m de desnivell). Podeu consultar el detall del recorregut a l’apartat Traçat i punts d’avituallament de la web de l’UCM (ultracleanmarathon.cat).

La novetat d’enguany és que els equips participants que escullin el circuit curt el poden fer caminant (nova categoria), facilitant així la participació en aquelles persones a qui córrer no els agrada, però sí que tenen suficient condició física per a caminar un o diversos trams del recorregut.

UNA OPORTUNITAT PER A FINANÇAR PROJECTES

L’Ultra Clean Marathon esdevé una molt bona oportunitat per aconseguir finançament per a les entitats, ja que la donació que han de fer els equips participants va destinada a un dels projectes que ells escullin entre els projectes publicats a la web donantambiental.cat.  De fet, en la passada edició es van recaptar 12.650 € que van repartir-se entre 17 entitats membres de la XCN.

A més, als donatius rebuts se’ls podrà aplicar la llei de mecenatge. Això vol dir que en el cas d’empreses es podran desgravar fins a un 40% del donatiu a través de l’impost de societats, i en el cas de particulars es podran desgravar fins un 95% de l’import donat a la declaració de renda (només els 250 primers €).

Característiques de la cursa:

  • L’Ultra Clean Marathon (UCM) és una cursa de trailrunning sostenible i solidària amb la natura.
  • És una cursa sostenible perquè s’apliquen una sèrie de mesures que eviten la generació de residus i és solidària perquè els donatius recollits es destinen a projectes de conservació de la natura d’entitats ambientals de Catalunya.
  • A l’edició de l’any passat van participar 27 equips que van fer donatius per un valor global de 12.65 0€ (repartits entre 17 entitats).
  • Els participants a l’UCM han de fer plogging, és a dir, recollir residus mentre corren/caminen.
  • És una cursa que es corre per equips. En el circuit curt (36 km) cada equip pot estar format per un màxim de 6 persones. En el circuit llarg (60 km) cada equip pot estar format per un màxim de 12 persones.
  • Els equips poden anar fent relleus cada 10 km aproximadament (en cada punt d’avituallament/punt de relleu).