La sortida amb vaixell que va organitzar DEPANA diumenge 24 d’octubre per les costes del Garraf va ser tot un èxit ja que va permetre albirar dofins ratllats amb dues cries lactants a alta mar. Els participants van poder gaudir de l’albirament ja que els dofins van acompanyar l’embarcació durant una part del trajecte.

El dofí ratllat (Stenella coeruleoalba) és un cetaci que pertany a la família delphinidae dins del subordre dels odontoceti. És, amb diferència, el cetaci més freqüent al mar Mediterrani. Presenta un cos molt estilitzat, però una mica més robust que altres espècies del seu gènere. L’aleta dorsal és alta i més aviat falcada. Presenta un musell clarament diferenciat del meló i de mida més aviat curta. Les aletes pectorals són llargues i estretes.

Sortides mensuals

L’entitat organitza una sortida de caràcter mensual amb vaixell per a gaudir de l’observació de cetacis en llibertat. Cada mes, desenes de persones pugen al veler de DEPANA per a albirar cetacis i també altra fauna marina i ocells pelàgics davant de les costes del Garraf. La propera sortida tindrà lloc el proper 8 d’octubre. Les inscripcions es realitzen a [email protected].

L’activitat ha permès a DEPANA impulsar el projecte Griseus, que té per objectiu conèixer millor l’estat de l’espècie de dofí Grampus griseus posant a disposició del públic un inventari d’aletes que serveixin per a identificar, a través de fotografies, els diferents exemplars. El catàleg d’aletes de cap d’olla gris es nodreix de les fotografies realitzades pels socis de DEPANA a les sortides que organitza l’entitat.