DEPANA ha realitzat aquest estiu la primera plantada simbòlica d’un pi blanc a les parcel·les de Gavà que l’entitat està restaurant. L’entitat ha donat el tret de sortida així al projecte per restablir-hi la diversitat natural que hi havia abans que els terrenys fossin ocupats de forma irregular.
Després de la neteja de la finca, retirant-ne ferralles i escombraries, DEPANA té previst naturalitzar l’espai amb plantes autòctones del lloc i reforçant la vegetació de ribera. El primer pas serà elaborar un projecte amb un inventari de les espècies que cal plantar i la manera com es distribuiran sobre el terreny.
Paral·lelament a aquesta plantada simbòlica, diversos socis i voluntaris de l’entitat van poder visitar el lloc. En el vídeo següent en podeu veure una crònica:

DEPANA està restaurant aquests terrenys gràcies a un ajut d’11.000 euros aconseguits a través de la Convocatòria de Medi Ambient 2022’ de CaixaBank per tal de dur a terme la renaturalització dels solars, que fan 13.200 metres quadrats i estan situats als límits del Parc Agrari del Baix Llobregat. La zona està tramitant la seva inclusió a la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea.

Es tracta d’uns terrenys que van ser en part ocupats de forma irregular entre els anys 2012 i 2016 per un grup de persones que van malmetre els hàbitats naturals inventariats. L’objectiu del projecte a mitjà termini és revertir la situació realitzant les actuacions necessàries per a recuperar l’estat natural d’aquestes parcel·les, naturalitzades des de fa més de 50 anys.