La Sínia Sant Gervasi i la Sínia Pujadas (Parc del Garraf), el Viver Tres Turons (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac), el Cafè de la Casa de les Lletres (Parc Natural de la Serra de Collserola), el Salar d’Arbúcies (Parc Natural del Montseny) i Can Marpons (Parc del Montnegre i el Corredor) són els protagonistes dels darrers sis vídeos de la sèrie ‘Som Parc a taula’, amb què el programa gastronòmic de la Xarxa de Parcs Naturals promou les empreses adherides i el seu projecte gastronòmic relacionat amb el parc on estan.

“Som Parc a taula” és una sèrie de vídeos que narren la història d’empreses adherides al programa Parc a taula. La col·lecció va començar l’any 2021 amb la creació de sis vídeos i aquest final del 2022 s’hi ha afegit sis més. Els ha produït la Cerilla Films.

Els primers vídeos narraven la història del Celler Tal com Raja (Parc del Montnegre i el Corredor), Artelac -Làctics Casanueva (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac), Castanya de Viladrau (Parc Natural del Montseny), Molí del Mig (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac), la Sitja (Parc del Garraf) i Embotits Cal Pedret (Parc del Castell de Montesquiu).

Parc a taula és un programa de la Diputació de Barcelona que posa en valor la Xarxa de Parcs Naturals mitjançant la gastronomia, amb la implicació dels productors, elaboradors, cellers, allotjaments i restaurants arrelats al territori. Compta també amb la col·laboració dels ajuntaments i consells comarcals. Les persones interessades poden subscriure’s al canal Youtube Parc a taula en aquest enllaç.

La Diputació de Barcelona, amb programes com Parc a taula, la Xarxa Productes de la Terra i BCN Smart Rural dona suport a les petites empreses agroalimentàries de proximitat i la cultura gastronòmica local.