• Títol: El Delta negat.
  • Direcció: Elisenda Trilla.
  • Guió: Elisenda Trilla i Albert Plans.
  • Realització i muntatge: Joan Yves.
  • Any: 2008.
  • Sinopsi: Els deltes sempre estan en moviment, la seva aparença canvia al llarg del temps, ciutats que una vegada foren costeres, en l’actualitat es troben situades a quilòmetres del mar. Però el temps de transformació natural no és traumàtic. El paisatge es modela a poc a poc i la seva gent s’hi pot adaptar. Al delta del Llobregat la velocitat dels canvis s’ha accelerat dramàticament: la pressa per a disposar de les grans infraestructures fa que les obres no parin mai i que el paisatge es transformi ràpidament, sense temps per a acostumar-s’hi.
  • Reconeixements: Posidònia Festival Formentera 2008 i FICMA08 Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient.

El Delta negat és un viatge pel delta del Llobregat i un documental de la documentalista vallenca Elisenda Trilla. L’obra explica la destrucció dels espais naturals del delta del Llobregat a través de l’opinió i les experiències de diversos ciutadans del Baix Llobregat que analitzen amb esperit crític la transformació que ha patit el seu territori amb el desviament del darrer tram del riu Llobregat, l’ampliació del port i l’aeroport, la requalificació de sòl agrícola en industrial i urbà, la construcció de grans infraestructures com l’AVE, etc.

El documental, penjat recentment en obert a Youtube, fou rodat l’any 2008 però el que s’hi explica continua ben vigent.