DEPANA dona suport a l’acte internacional impulsat per PACMA que tindrà lloc diumenge 3 d’abril per a dir no a la construcció d’una granja de pops a Las Palmas de Gran Canària que projecta la multinacional Pescanova. Una convocatòria secundada per més de 70 entitats, activistes i personalitats del món científic de tot el món. Una instal·lació que, segons diuen, produirà 3.000 tones de pops cada any. En cas de tirar endavant, serà la primera granja de pops del món.

Les entitats adherides, entre les quals hi ha DEPANA, denuncien que es tracta d’una autèntica aberració i un despropòsit científic, ètic i ecològic, segons. Els cefalòpodes són animals extremadament complexos, molt sensibles i també amb cert grau d’intel·ligència. Ja fa uns anys que fins i tot les directives de la UE referents a experimentació animal va dotar de més protecció legal aquests animals després de les descobertes científiques sobre la complexitat d’aquesta espècie. Aquest projecte de granja (tipus piscifactoria de peixos) suposaria que aquests animals romanguessin en condicions deplorables que els portaria fins i tot al canibalisme, atès que els pops són solitaris i l’estrès que comportaria l’aglomeració d’exemplars els conduiria a aquesta situació.

El 5 de febrer passat ja es va celebrar una manifestació davant de les portes de l’ajuntament de la capital canària per a exigir la paralització immediata del projecte, que encara està pendent de l’estudi que certifiqui si compleix els requisits d’impacte ambiental. El proper pas serà l’acció de diumenge, que consistirà en un gran acte que tindrà lloc a diferents ciutats del món per a rebutjar a l’explotació dels pops a nivell global.

La protesta tindrà lloc de manera descentralitzada a diferents ciutats d’arreu del món. A Catalunya s’han convocat les següents:

  • Barcelona: Duana de Barcelona Plaça de Colom amb Passeig Josep Carner n. 27, 12 h
  • Tarragona: Davant porta accés de l’Amfiteatre de Tarragona, Parc de l’Amfiteatre S/N, 11 h

Podeu consultar la resta de localitzacions de l’acció aquí.