DEPANA s’ha adherit al manifest que s’oposa al parc eòlic de Cabo de Gata, un parc eòlic marí que es vol construir a la costa del Parc Natural Cabo de Gata – Níjar. Més de 120 organitzacions a nivell estatal ja s’hi han unit.

El parc eòlic tindria 20 aerogeneradors flotants de grans dimensions (261 metres d’alçada) amb il·luminació nocturna que provocaran un greu impacte sobre el paisatge natural a gran part del litoral, sent especialment visible al tram de costa que va des de la platja de Los Muertos fins a Los Escullos. També tindria efectes negatius per a les aus a les portes d’una Zona d’Especial Protecció de les Aus i per a la fauna marina, en una zona designada com a Hàbitat Crític per als Cetacis.

La macro-instal·lació industrial projectada respon a un model d’explotació de les grans multinacionals que controlen el mercat de l’energia i venen la producció a l’autopista energètica sense complir els criteris d’una justa transició ecològica.

El manifest considera inadmissible la instal·lació del parc eòlic pel seu gran impacte paisatgístic i per situar-se molt proper a una Zona d’Especial Protecció per a les Aus, d’una Zona Especial de Conservació de la Xarxa Natura 2000, de la Reserva de la Biosfera Cap de Gata-Níjar, d’una zona especialment protegida d’importància per a la Mediterrània i d’una reserva marina.

A més, atès que actualment no existeix una planificació energètica adequada a nivell estatal, no s’ha d’aprovar cap parc eòlic marí fins que no s’aprovin definitivament tots els documents en tràmit o previstos. Així mateix, atès que no hi ha experiència prèvia en la instal·lació de parcs eòlics marins a la Mediterrània, no es pot saber quin serà el dany ambiental sobre la biodiversitat.