Els dies 8, 9 I 10 de novembre, a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona es celebrarà el Science & Cooking World Congress; un esdeveniment que portarà a la ciutat de Barcelona a persones de referencia internacional de la recerca, innovació, divulgació i transferència que sostenen el progrés de la ciència culinària, un camp molt determinant per a la qualitat de vida.

La ciència culinària cobreix àmbits temàtics i àrees del coneixement tant transversals com fonamentals: des de l’economia i la salut, fins a les noves tecnologies, amb especial interès en la digitalització i els avenços en intel·ligència artificial, amb els quals la cuina ja comença a interactuar.

L’objectiu prioritari d’aquest congrés és el de desenvolupar el manifest signat a partir de la sostenibilitat com a eix central. El manifest consta de 10 manaments, entre els quals, destaquen el fet que la cuina és una activitat essencial per a l’ésser humà i que és necessària per a tots els aspectes de la seva alimentació i benestar, així, la cuina evoluciona contínuament per adaptar-se als canvis socials, econòmics, ètics i d’estil de vida. En aquest punt, és on s’inclou la ciència, que és fonamental per generar nou coneixement i donar pas a la innovació culinària. Per tot això, la Gastronomia Científica ha de ser considerada una disciplina nova i independent. Així, el congrés té el potencial i la intenció de transformar-se en el principal referent i inspiració per a un sector de la gastronomia que exigeix una major professionalització de l’ofici i per a la població que exigeix una gastronomia més sostenible i adaptada a les noves realitats.

Aquest esdeveniment es celebra a Barcelona, per segon any, coincidint amb l’any en què la ciutat és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible: una gran oportunitat per repensar i transformar el model alimentari actual i impulsar canvis que millorin la vida de tots i totes nosaltres, així com la salut del planeta. Xefs, comunicadors, experts, professors i investigadors d’arreu del món s’uniran per debatre la relació entre la ciència i gastronomia, amb un especial enfocament a la salut i la sostenibilitat.

Podeu trobar més informació al següent enllaç:

https://scienceandcookingworldcongress.com/wp-content/uploads/2021/11/SCWC-programa-1.pdf