“Arran de la notícia publicada pel Diari Ara, Aturem Bcn World i GEPEC-EdC demanem que l’INCASOL i els Departaments de Territori i Economia assumeixin responsabilitats per haver mentit.

Després que en l’edició d’avui del Diari Ara es publiqués una notícia en la que es desgrana l’entramat contractual entre la Caixa, l’INCASOL i Hard Rock (https://www.ara.cat/societat/Incasol-avancara-terrenys-BCN-World-geberalitat-hard-rock-paga_0_2522747729.html), Aturem Bcn World i el GEPEC-EdC volem manifestar el següent: 

  • La notícia confirma les sospites que repetidament havíem denunciat, per les quals l’INCASOL tenia un paper central en aquesta operació i que estava assumint riscos financers de gran rellevància.
  • Constatem que el Conseller Damià Calvet ha mentit repetidament quan sempre ha assegurat que l’operació de compra-venda amb la Caixa i Hard Rock seria en una mateixa operació i sense riscos econòmics per la Generalitat. Les clàusules de les escriptures i contracte exposades pel Diari Ara, confirmen que el 80% dels 120 milions d’euros de l’operació quedarien en una situació molt incerta. Alhora denunciem que la Conselleria d’Economia hagi posat en risc fons públics per rescatar aquests terrenys de la Caixa.
  • Davant d’aquestes mentides i després de jugar amb milions d’euros públics, demanem responsabilitats polítiques pel Conseller Damià Calvet i el Vicepresident i Conseller d’Economia Pere Aragonès i que dimiteixin del seu càrrec. Cal recordar com aquesta operació es va començar a cuinar quan Calvet era gerent de l’INCASOL amb el beneplàcit constant dels diferents consellers d’economia. De la mateixa manera demanem que es cessin els principals responsables d’impulsar aquesta operació per part de l’INCASOL en l’actualitat.
  • Demanem al Govern de la Generalitat de Catalunya que aturi aquest projecte, el qual no fa més que acumular pròrrogues, incerteses i riscos, els quals desembocaran irremeiablement a un deute públic.
  • En els propers dies anunciarem noves accions legals contra aquesta operació.”