Debat sobre l’especulació urbanística a la Costa Brava

La sala polivalent de la Biblioteca Municipal de Palamós es va omplir el passat divendres dia 8 de febrer durant la celebració de l’acte “Palamós d’on venim i cap a on anem?” , organitzat per la plataforma Salvem la Pineda d’en Gori. L’objectiu era analitzar el fenomen de l’especulació urbanística a la Costa Brava, des del present però també tenint en compte els precedents en la lluita per la preservació del territori.

Gràcies!

Agraïm la col·laboració de les voluntàries i els voluntaris que el passat dimecres, 13 de febrer van fer possible que el número 36 de la revista l’Agró Negre, així com l’agenda d’activitats arribi a casa de totes les sòcies i els socis. Disposem de més exemplars a la seu , no et pots perdre el darrer número!

Primer trencalòs del CF de Torreferrussa

El Centre de Fauna de Torreferrussa (Vallès Oriental) compta amb un nou poll de trencalòs ( Gypaetus barbatus), nascut dins del programa de cria en captivitat de l’espècie.

El canvi climàtic i el declivi dels ocells de muntanya

Segons un estudi publicat en la revista científica Global Change Biology, en 13 anys la població d’ocells de muntanya ha disminuït en un 21% degut, principalment, al canvi climàtic i a les modificacions en els usos del sòl. La defensa del nostre patrimoni és fonamental per a la salvaguarda de la natura i, des de DEPANA, treballem fermament per a la seva conservació.

Demanda a l’Ajuntament per l’alta contaminació

Un cop més, la iniciativa de veïns demostra que, com a ciutadans, podem aconseguir coses i, que qualsevol actuació en defensa del planeta és cosa de tots. Així la demanda interposada per un veí de Barcelona contra l’Ajuntament de Barcelona per l’alta contaminació d’aire en la capital, va ser acceptada pel jutjat contenciós administratiu número 6 de Barcelona. El demandant reclama al jutge que exigeixi a l’Ajuntament prendre mesures per frenar la pol·lució a la ciutat.

Aigua Pública i Democràtica

El Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica de l’AMB (MAPiD) ha llançat una campanya per recollir el màxim d’adhesions al Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica, en la qual DEPANA s’hi ha adherit. L’objectiu d’aquesta campanya és anar més enllà de Barcelona i mostrar que som molts i moltes les que volem una gestió pública i amb control ciutadà de l’aigua a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. A la web trobareu tota la informació sobre el Compromís.