El darrer informe científic sobre l’estat de les poblacions de Corall Vermell al Mediterrani confirma que el 90% estan en estat crític. A més, al 2015 aquesta espècie va ser inclosa a la categoria “En perill d’extinció” a la llista vermella del Mediterrani elaborada per la IUCN. Aquests motius van impulsar al 2017 a la Generalitat de Catalunya a introduir una moratòria de 10 anys per a l’extracció de Corall Vermell.

En aquest sentit, s’ha dirigit conjuntament amb moltes altres entitats una carta a la Ministra Tejerina perquè anul·li l’atorgament de les 12 llicències per a l’extracció de coral fent cas omís de les recomanacions científiques, així com dels compromisos internacionals.

Més informació:
Protegir el Corall Vermell del Mediterrani
Notícia de la Vanguardia

Gràcies Ecologistes en Acció de Catalunya per tota la vostra implicació.