El passat dimecres 13 de desembre, va tenir lloc la vista de la ratificació de l’informe pericial que fa referència al PDU del Delta.

Durant la vista, el pèrit del Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, el Sr. Francesc Xavier Santaeufemia, va corroborar l’informe pericial davant del Tribunal Suprem de Justícia. La importància d’aquesta ratificació recau en què a l’informe es detallen els defectes ambientals d’aquest PDU.

Aquest fet s’emmarca dins del recurs contenciós-administratiu presentat per la Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA) al 2016, que a més, compta amb el recolzament explícit de la Plataforma contra el PDU integrada per diferents partits polítics com ERC de Gavà, Viladecans i Sant Boi, així com Podem i CUP Sant Boi, i entitats del teixit associatiu del Baix Llobregat.

El present recurs es dirigeix contra la resolució del Conseller de Territori i Sostenibilitat de 12 de gener de 2016, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) de 17 de febrer de 2016, que aprovava definitivament el Pla Director Urbanístic dels àmbits d’activitat econòmica del Delta del Llobregat que afecta els municipis de Gavà, de Sant Boi de Llobregat i Viladecans.

Ara el plet queda pendent per conclusions i tindrà sentència en uns sis mesos.

Us seguirem informant!