Abans de nadal, DEPANA va iniciar una crida a través de les xarxes socials per tal que tothom qui volgués pogués escollir el nom dels dos cadells d’ ós descoberts a la Vall d’Aran.

Les votacions es van tancar fa unes setmanes amb un total de 1.217 participants i avui ja podem fer públics els resultats. Amb el 44% dels vots, s’ha decidit que el nom del mascle serà Tuc; per a l’altre osset, del quan encara es desconeix el sexe, s’ha imposat el nom de Beret amb un 20% dels vots.

L’equip de seguiment de l’ós bru de DEPANA, dirigit pel naturalista Marc Alonso, va localitzar aquests cadells durant la primavera del 2016 al municipi de Naut Aran (Vall d’Aran). En col.laboració amb les diferents administracions implicades en la seva conservació, es van recollir mostres de genètica de la família ursina. Després del seu anàlisi al laboratori, s’ha pogut determinar  que la progenitora dels cadells és l’ossa Bambou, i el pare l’ós Pyros o Moonbots.

Aquest any, intentarem localitzar la l’óssa i/o els cadells. El nostre objectiu serà individualitzar els cadells i anar-vos informant del resultats del nostre monitoratge.

De moment us deixem amb uns vídeos d’altres individus que han estat presos aquest mes d’abril, a més del vídeo realitzat pel fotògraf de natura i membre de DEPANA, Oriol Alamany.

MOLTES GRÀCIES A TOTS ELS QUE HEU PARTICIPAT!

Més informació sobre el seguiment de l’ós bru en aquest enllaç, podreu trobar els resultats dels diferents anys.