Visita a l'antic jardí botànic de Barcelona

El passat dia 29 d’abril va tenir lloc la visita a l’antic jardí botànic de Barcelona organitzada per DEPANA. La visita va estar comentada pel Director del Jardí Botànic de Barcelona Josep Maria Montserrat, que va guiar-nos durant la visita i ens va donar a conèixer la història del jardí i les característiques i  curiositats sobre les espècies que varem poder observar.

L’antic jardí botànic de Barcelona va ser creat l’any 1930 per Pius Font i Quer. Es troba situat darrera del Plau Nacional de Montjuic on es troba la seu del MNAC. L’entrada està situada just al costat de les escales que condueixen a l’estadi olímpic. Després de diverses vicissituds que van provocar el seu tancament va reobrir-se definitivament al públic l’any 2003.

Actualment ocupa el Sot de l’Estany i el Sot de la Masia, producte d’antigues pedreres, a la zona de la Foixarda. Les característiques d’aquests sots donen lloc a microclimes diversos en un espai molt petit que afavoreixen la presència d’espècies molt variades. La diferència de temperatura entre la part més fonda i ombrívola i la part superior por ser d’uns 4ºC. Per aquest motiu podem trobar en un espai reduït plantes de climes càlids, falgueres perfectament aclimatades i els que es consideren els arbres més alts de Barcelona.