Apadrina un dofí i posa-li nom!

Campanya finalitzada

Participa en aquesta campanya posant nom a un dofí i fent una petita aportació. Participaràs en un sorteig d’una sortida en vaixell per conèixer de primera mà aquestes increïbles i intel·ligents criatures  que habiten la Mediterrània i que estan greument amenaçades.

A DEPANA  hem engegat una campanya per donar suport al projecte de foto-identificació  de balenes i dofins de l’Associació Cetàcea. La foto-identificació permet obtenir informació de les diferents poblacions de cetacis i conèixer les seves àrees de distribució, tot donant eines per a la protecció dels seus hàbitats greument amenaçats per la sobrepesca i la gran quantitat de residus plàstics.

Els resultats del projecte de foto-identificació ja són palpables: de les 3 espècies estudiades; rorqual comú, dofí mular i cap d’olla gris, ja s’han pogut identificar els mateixos individus en diverses ocasions, gràcies a les marques característiques que tenen a l’aleta dorsal.

Apadrina un cap d’olla gris i posa-li nom!

En la campanya d’enguany et proposem apadrinar el “gr10”, un cap d’olla gris fotografiat en dues ocasions davant les costes del Garraf. Té unes marques de l’aleta dorsal que són claus per la seva identificació, tal i com es pot veure en la fotografia.  

El cap d’olla gris (Grampus griseus)  és un dofí gregari, que no migra, caracteritzat pel seu cap globós i cos de color grisenc amb nombroses marques. S’alimenta principalment de cefalòpodes (pops, sípies i calamars) que captura a grans profunditats. És poc abundant a les costes catalanes però relativament fàcil de veure, i es coneix poca cosa sobre la seva biologia.  

Participa en la campanya apadrinant aquest dofí i així podrem seguir fent el seu seguiment i donar a conèixer l’espècie per afavorir la seva conservació. A mesura que es facin nous albiraments s’anirà informant de la situació i es penjaran noves fotografies. A més, si vols pots proposar-nos un nom, entre tots els presentats en triarem un i el farem arribar a l’entitat “Associació Cetàcea” que el farà públic a la seva pàgina web.

Com pots participar?

Pensa en un nom per el nostre amic “gr10” i fes un transferència bancària d’import voluntari a un dels comptes següents:

IBAN: ES65-1491-0001-2020-3256-4920

IBAN: ES90-2100-1006-5402-0004-7408

posant com a concepte Apadrinament dofí.

Un cop feta la donació hauries d’enviar un correu a [email protected] per tal de facilitar-nos les dades (nom, DNI, correu i telèfon de contacte), la proposta del nom del dofí i adjuntar una copia del rebut de pagament.

Participant en la campanya entraràs en un sorteig de 2 places gratuïtes per una sortida d’albirament cetacis de tot un dia a les costes del Garraf on viu el “gr10”, a la primavera del 2017. La sortida està valorada per 45€/persona.

Pots participar fins el 28 de febrer del 2017. La setmana següent n’enunciarem el guanyador/a.

Per qualsevol dubte posa’t en contacte amb la secretaria de DEPANA al 93 210 46 79.