Enquestes sobre l’acceptació de l’ós bru del Pirineu

Durant el Juliol de l’any 2018 es va fer una enquesta per veure quin suport tenia la   reintroducció de dues femelles al Pirineu atlàntic francés. Entre el 88% i el 58% depenent de la zona van recolzar l’esmentada reintroducció“Ours, resultats complets de la consultation 2018”

El 5 setembre de l’any 2013 La Vanguardia va tornar a fer una enquesta sobre el suport a la conservació de l’ós al Pirineu. El 78% va votar a favor i el 20% en contra.

L’any 2011 el Conselh Generau d’Aran va fer una enquesta a la població la Val d’Aran. Tot i que no es van fer públics els percentatges, el resultat va ser que hi havia més defensors que detractors de l’ós. El llavors Síndic d’Aran, Francés Boya (UA) va voler matisar que va faltar diàleg durant les reintroduccions.

L’any 2008 a conseqüència de que l’óssa Hvala va ferir lleument un caçador al fugir d’una batuda de senglar, la majoria de diaris de Catalunya (La Vanguardia, El Periódico, Avui, Diari Segre, TV3, Ràdio Rac1, etc.) van fer enquestes sobre el suport als óssos del Pirineu. El 80% de les respostes van ser favorables a la conservació dels óssos. 

El març del 2006 un sondeig realitzat per la web del Diario de Navarra (el més venut d’aquella comunitat), revela que el 78% afirma estar a favor que França alliberi óssos per recuperar-ne l’espècie al Pirineu.