Detall de l'esdeveniment

  • Data:
  • Categoríes:

— ATENCIÓ, es canvia el lloc per la seu de Depana —

L’estat de Kerala està situat en l’extrem sud del subcontinent indi, entre l’Oceà Índic i els estats de Karnataka i TamilNadu. El viatge va començar i finalitzar a Kochi, ciutat pesquera coneguda per les xarxes xineses. El viatge va incloure la reserva Thatekkad, la reserva forestal Idamalayar, el PN Periyar, la reserva de vida salvatge de Chinnar, el PN Eravikulam, el PN Indira Gandhi, la reserva de vida salvatge Parambikulam, i el PN Mudumadelai.

Les muntanyes Ghats Occidentals s’estenen paral·lelament la costa de l’Oceà Índic i ocupen la part oriental de l’estat de Kerala. El ecosistema de les muntanyes Ghats Occidentals és un ecosistema de gran biodiversitat i compta amb un nombre elevat d’espècies endèmiques. A Kerala s’han observat 508 espècies d’aus, 139 espècies de mamífers, 179 espècies de rèptils i amfibis, i 7400 espècies de plantes. Les espècies endèmiques incloent 16 espècies de mamífers, 26 espècies d’aus, 84 espècies d’amfibis i rèptils, i 1600 espècies de plantes.

Entre les espècies d’aus endèmiques cal destacar la 

cotorra malabar (Malabar parakeet), el papamosques taronja i negre (orangeandblackflycatcher), el càlao gris malabar (Malabar greyhornbill), la piula de Nilgiri (Nilgiripipit), el tord blau de ventre blanc (white-belliedshortwing), el papamosques de Nilgiri (Nigiriflycatcher), la garsa

arbòria de ventre blanc (white-belliedtreepie), el gall gris (greyjunglefowl), el xerraire de barbeta negra (rufous-breastedlaughingthrush), el 

colom de Nilgiri (Nilgiriwood-pigeon), el bulbul de cap gris (grey-headedbulbul), el papamosques blau de ventre blanc (white-bellied blue-flycatcher) i el suimanga carmesí (crimson-backedsunbird).

Les muntanyes Ghats Occidentals tenen poblacions importants d’elefant asiàtic i tigre de bengala, i espècies endèmiques com el macaco de cua de lleó, la tahr de Nilgiri (cabra muntès), el búfal gaur i el langur de Nilgiri.

La fragmentació del bosc degut al cultiu intensiu de te i la urbanització de moltes zones ha provocat que moltes de les espècies endèmiques d’aus i mamífers estiguin en perill d’extinció.

 

Ponent: Pedro Plans
Lloc: ATENCIÓ, es canvia el lloc per la seu de Depana.