Detall de l'esdeveniment

  • Data:
  • Categoríes:

T’agradaria implicar-te activament en la millora de la biodiversitat del teu entorn?

En aquesta jornada de voluntariat ambiental, a més d’aprendre sobre el patrimoni biològic dels jardins de Torre Jussana, aprendras a crear un viver de plantes autòctones amb el que podràs  potenciar la biodiversitat de l’entorn.

Totes les edats són benvingudes.

Activitat organitzada per SEO-Birdlife, XCN i DEPANA en el marc del projecte “Voluntariat per la Biodiversitat Urbana”, del Pla Clima de l’Ajuntament de Barcelona.

Lloc: Torre Jussana. Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 30, 08035 Barcelona

Cal inscripció prèvia en aquest enllaç

«El millor moment per plantar un arbre era fa 20 anys. El segon millor moment és ara.» Proverbi xinès.

Quan ens enfrontem a la degradació del nostre entorn natural proper o al canvi climàtic global ens donem compte que calia haver pres mesures fa molt temps. Doncs si no es va fer en el seu moment, a què esperem per a fer-ho ja, ara mateix sense esperar més.

En aquesta activitat mostrarem com muntar un viver d’arbres autòctons reutilitzant  material reciclat abundant i fàcil d’aconseguir. En molt poc espai podem començar un projecte de viver forestal amb les dimensions que ens permeti l’espai del que disposem, sobre qualsevol tipus de superfície. Podràs emportar-te a casa la llavor que pot arribar a ser en un futur un arbre, gràcies a la teva aportació a favor d’un món més verd.

Plantar un arbre pot representar un acció de resistència contra la degradació del nostre planeta. Es pot plantar un arbre en forma de plançó, o més gran amb el seu tronc ja format. Però també ho podem fer a partir d’una llavor, i això ho podem realitzar al medi natural o en un viver. Si sembrem una llavor en el medi natural, en un clima com el nostre, la probabilitat que sobrevisqui és mínima. Per aquest motiu el més efectiu és fer primer planter per a obtenir plançons que ja tinguin prou capacitat per a resistir algunes condicions adverses quan es plantin en un entorn natural.