El taller “Animals exòtics, però no domèstics”, un projecte de DEPANA que rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona, torna un any més a les escoles de la ciutat. Gràcies a l’ajuda del consistori barceloní, l’entitat porta des de l’any 2013 organitzant aquest taller pels diferents centres educatius de la capital catalana, concretament a les escoles de primària i secundària.

“Animals exòtics, però no domèstics” pretén ser un espai d’informació i de reflexió amb l’objectiu de sensibilitzar els alumnes sobre la tinença responsable d’un animal. El projecte es basa en dos missatges clau: per una banda, deixar clar què és un animal domèstic, i, per l’altra, explicar per què no és aconsellable la tinença d’un animal exòtic com animal de companyia.

També es treballen conceptes relacionats amb l’etologia amb l’objectiu que l’alumne entengui que un animal és un ésser viu que pateix i empatitzi amb el problema que suposa per a ell estar en un hàbitat que no és el propi, així com el concepte de l’adopció en lloc de compra i el concepte de l’abandonament.

Es tracta d’un taller d’una durada d’aproximadament una hora i mitja en què es treballa de forma molt dinàmica i participativa amb la idea que l’alumne integri el missatge de que podem tenir un gos o un gat perquè estan adaptats a l’home des de fa milers d’anys i existeix una relació d’interdependència, però no una tortuga o un conill perquè una casa no és el seu hàbitat natural i pateixen física i psicològicament.

Podeu llegir l’informe íntegre del projecte i consultar altra documentació annexa en aquesta pàgina.

Si pertanyeu a un centre educatiu i us interessa organitzar el taller, podeu contactar amb nosaltres trucant al 932 104 679 o envinat un correu electrònic a [email protected]. També podeu consultar el taller al Portal d’Activitats Educatives de Catalunya (Activitum).