El proper 17 de març s’estrena a més de 70 sales de cinema de tot l’Estat la pel·lícula de natura Iberia naturaleza infinita, dirigida per Arturo Menor, en la qual es tracten problemàtiques ambientals com l’impacte dels aerogeneradors a l’avifauna, el verí com a mètode d’eliminació de mamífers depredadors o l’electrocució de grans rapinyaires en esteses elèctriques. A Catalunya s’ha rodat als municipis de Naut Aran, Vielha e Mijaran i Baix Pallars, entre d’altres.

A Barcelona l’estrena serà el divendres 17 de març a les 20 h als cinemes Balmes. Abans de la projecció se celebrarà un col·loqui moderat pel president de DEPANA, Josep Maria Carrera, on es debatrà sobre problemàtiques ambientals.

Un passeig per la biodiversitat vista per una àguila reial

Iberia, naturaleza infinita és una passejada pels enclavaments naturals de l’Estat vistos per una àguila reial. Arturo Menor és un cineasta especialitzat en rodatges de natura i al film hi mostra els principals ecosistemes ibèrics vistos des del cel, concretament des de l’òptica d’una àguila reial que travessa la Península de nord a sud a través de tecnologies de cinema digital i tècniques avançades de rodatge aeri.