El Grup d’Acció Forestal (GAF) de DEPANA ha iniciat la temporada d’activitats de rehabilitació ambiental en espais naturals degradats. Dilluns 18 de setembre va tenir lloc la primera actuació en el medi ambient a càrrec d’un grup de deu voluntaris.

L’acció va tenir lloc a la Font Vella de Canyelles, situada al llit del torrent de Canyelles, sota la carretera Alta de les Roquetes, dins del perímetre del Parc Natural de la Serra de Collserola.

En aquest indret es fa fer durant l’hivern passat una intervenció de restauració ambiental per part d’una empresa d’enginyeria ambiental, en el marc dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Barcelona. Atès que el pressupost no contemplava tasques de manteniment posteriors, a suggeriment del Consorci del Parc Natural de Collserola, el GAF ha realitzat ja tres sessions de voluntariat ambiental en aquest lloc: el 27 de febrer, el 8 de maig i la darrera el 18 de setembre passat.

Les tasques desenvolupades han consistit en la revisió i avaluació de l’estat d’aquest indret, reg dels plançons plantats, restauració i encoixinat dels escocells, retirada de deixalles disperses i, sobretot, eradicació de flora al·lòctona invasora: canya, ailant, fals miraguà, seneci enfiladís, seder…