Els darrers dies, diversos mitjans de comunicació s’han fet ressò del pla pilot per acollir en el vessant barceloní de Collserola un ramat mixt de 290 caps, entre cabres, ovelles i xais. Aquest pla, iniciat el passat 7 d’abril, es durà a terme fins a finals de juny amb l’objectiu de realitzar un control del sotabosc ecològic i sostenible, amb la intenció d’incrementar la resiliència davant dels incendis i millorar la biodiversitat dels ecosistemes de la solana del Parc Natural de la Serra de Collserola.

El Grup d’Acció Forestal (GAF) de DEPANA, alumnat de l’Institut Barri Besòs i alguns veïns del barri de Cal Notari venen realitzant tasques de restauració d’una zona cremada el juliol de 2015, propera al sector on pastura el ramat. Aquesta intervenció, mantinguda ininterrompudament el darrers  sis anys, es du a terme en col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. Per tal de protegir els plançons de diverses espècies, arbusts com ara arboç, llentiscle i aladern i arbres com alzina roure i olivera, que s’han plantat en les diverses accions de voluntariat ambiental, els serveis tècnics del Parc Natural de Collserola han proporcionat protectors forestals. El passat 27 de març 15 voluntaris i voluntàries del GAF, amb l’assessorament  d’un tècnic del Parc Natural, van instal·lar aquests protectors en una bona part dels plançons. Malgrat que no està previst que el ramat pasturi en el punt concret on s’han realitzat aquestes plantades, s’ha preferit la col·locació d’aquest protectors. Es preveu fer un seguiment d’aquests protectors i, en funció del resultat, es valorarà la possibilitat d’utilitzar-los en algunes plantades de manera habitual.