DEPANA s’ha adherit al manifest de Sos Vallès pel riu Besòs, Tordera i totes les conques fluvials en general. Un manifest de rebuig davant el projecte de camins fluvials impulsat pel Consorci Besòs Tordera i secundat pels Consells Comarcals del Vallès Oriental i del Vallès Occidental que no té en compte l’alt impacte ambiental que suposarà la hiperfreqüentació d’aquests camins fluvials i la pèrdua irreversible de biodiversitat i de la seva funció connectora biològica.

Atesa la notícia apareguda el mes de novembre segons la qual el Consorci Besòs Tordera, juntament amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental i el Consell Comarcal del Vallès Occidental, han presentat davant el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme un projecte per optar a una partida de prop de 10 milions d’euros dels fons ‘Next Generation’, SOS Vallès denuncia que els espais fluvials del Besòs i Tordera són incompatibles amb el Projecte de camins fluvials, entesos com a espais d’oci, d’esport i de turisme i com a sistemes de mobilitat quotidiana.

El text recalca que cal prendre consciència de la importància de conservar la biodiversitat i geomorfologia natural dels sistemes fluvials i de limitar l’accés a les persones en la seva zona d’influència a través d’infraestructures urbanes o camins que comprometin aquest ecosistema tan complex i vulnerable, i en el qual no es pot actuar sense avaluar ambientalment els projectes des de la prioritat de la seva preservació i restauració de la biodiversitat que els caracteritzen.

Podeu llegir el manifest íntegre aquí.