La iniciativa aposta per una visió supramunicipal per evitar noves requalificacions dels espais oberts del mosaic agrícola i forestal del Pla de Bages

DEPANA sha unit al manifest que demana mancomunar la gestió del sòl industrial de la comarca del Bages per evitar noves requalificacions dels espais oberts del mosaic agrícola i forestal del Pla de Bages.

El manifest, impulsat per Meandre, lassociació per a la preservació del patrimoni natural de Manresa, aposta per una visió supramunicipal de la gestió del sòl amb lobjectiu de facilitar la implantació de teixit industrial al Bages dins el sòl industrial vacant. Així mateix, defensa aquesta mancomunitat per a preservar el romanent de mosaic agrícola i forestal del Pla de Bages, la productivitat, els connectors biològics, els boscos illa, la biodiversitat i el paisatge.

Meandre ha presentat aquest mes un recurs de reposició contra la modificació del POUM aprovada el novembre passat per lAjuntament de Sant Joan de Vilatorrada i que pretén requalificar el sòl industrial del Camp de Lledoner. Un fet que transgredeix el planejament territorial i urbanístic vigent, ja que el Camp de Lledoner està classificat com a sòl no urbanitzable i qualificat com a zona despecial protecció dels espais agrícoles.

El manifest denuncia que les modificacions afecten el mosaic agrícola del Pla de Bages, format per les planes de cultius de secà, els estrets boscos de ribera de rieres i torrents, els boscos illa i les masses boscoses. Sòls de gran valor agrícola, mediambiental i paisatgístic, però també de lleure i desbarjo per a molts ciutadans.

Així mateix, critica que el nou intent de requalificació a sòl industrial de part de lespai obert del mosaic agroforestal del Pla de Bages només pot respondre a inèrcies de temps passats i a la crònica manca de cooperació i entesa entre municipis. És per això que defensa la visió supramunicipal en la gestió del sòl.

Podeu llegir el manifest íntegre aquí.