A l’Agró Negre nº 35, a l’apartat de “Misce” (pàgina 20), vam publicar una breu notícia en relació a la vespa asiàtica (Vespa velutina) i el seu impacte sobre la biodiversitat local. Vam incloure una imatge que, segons ens va informar una sòcia, era incorrecta i no es correspon a la vespa en qüestió, sinó que fa referència a la Vespa mandarinia.
Hem considerat apropiat aprofitar aquesta confusió per fer una breu notícia sobre les diferències entre la Vespa velutina i altres espècies de Vespa, ja que sovint es confonen. Creiem que, donat el gran impacte que està tenint aquesta espècie asitàtica al nostre territori, val la pena tenir clares les seves característiques per a identificar-la correctament.
Quins són els trets característics de la Vespa velutina?
Té el tòrax, el cap negre, i l’abdomen groc.

Vespa velutina vs altres vespes

Pots ampliar informació sobre la Vespa velutina aquí.
Agrair també a la sòcia que ens va avisar pels seus aclariments, així com per la informació aportada.