Durant la primavera de 2017, Marc Alonso, membre de la Junta Directiva i expert en l’ós bru,  ha continuat amb el seguiment de la població d´ós bru a la Val d’Aran. Tot i que s’han trobat força indicis de la seva presència, enguany no ha estat possible observar cap plantígrad a la natura, a causa probablement de l’atípia meteorologia que s’ha viscut al Pirineu aquesta primavera i que ha alterat el cicle dels aliments vegetals que mengen els óssos.

Tot i això, s’ha col·laborat com sempre amb la prevenció d’atacs amb el col·lectiu ramader, comunicant la presència dels óssos quan eren vora els seus ramats i també detectant i avisant de la localització dels animals perduts o extraviats (ovelles) degut a la presència d’algun ós a la zona.

S’ha mantingut la col·laboració habitual amb els mitjans de comunicació, premsa i ràdio, així com amb escoles, universitats i estudiants diversos. Així mateix, s’ha treballat estretament amb els responsables tècnics del seguiment de l’ós bru al Pirineu de les diferents administracions implicades.

De manera consensuada amb la Generalitat de Catalunya i el Conselh Generau d’Aran,  s’ha impulsat  la campanya del bateig dels dos cadells d’ós bru localitzats al Naut Aran l’any 2016 durant el seguiment realitzat per DEPANA, amb els resultats ja coneguts. Aquests han estat els primers cadells d’ós bru del Pirineu batejats pels nostres socis i simpatitzants.

DEPANA continua sent el principal actor, fora de les Administracions publiques, implicat en la conservació de l’ ós bru als Pirineus.

Som la ONG més activa, coneguda i amb més prestigi que treballa amb el seguiment i conservació de l’os bru als Pirineus.

 

Notícies relacionades: Neixen sis nous cadells d’os bru al Pirineu el 2017