El passat dilluns 25 de setembre, un membre de DEPANA va trobar maquinària talant arbrers a la mateixa pollancreda que els agents rurals van denunciar a mitjans d’agost i que va ser paralitzada per manca de permisos [1].
Recordar que aquesta pollancreda forma part de l’Inventari de Zones Humides de Catalunya elaborat per la mateixa Generalitat [2]. I és la pollancreda on al 2016-17 han nidificat el picot garser gros i el picot garser petit, constituint l’única localitat de cria a tot el Delta del Llobregat per aquestes espècies de picots [1].
La plataforma SOS Delta del Llobregat ha tornat a denunciar als agents rurals, que asseguren que no tenen constància que el propietari hagi obtingut els permisos necessaris per reprendre la tala. Aquests permisos han d’estar avalats per un informe d’avaluació ambiental preceptiu. En canvi, des de l’ajuntament de Gavà s’informa que hi ha hagut una confusió en la tramitació d’aquest permís. Tot un despropòsit.
En ple segle XXI és lamentable que la vigilància dels espais naturals recaigui en les visites ocasionals que els ciutadans i ciutadanes fan en el seu temps lliure. A banda d’una vigilància que garanteixi la conservació i respecte dels espais naturals, cal una delimitació i senyalització clares que informin de la presència d’aquestes zones humides tan biodiverses i vulnerables i exerceixin un paper dissuasiu complementari a la vigilància. I, per descomptat, campanyes sostingudes en el temps de conscienciació ambiental pels ciutadans i altres actors socioeconòmics.
Hola, podríeu posar enllaços per poder compartir per facebook, tweeter i altres???? Només veig per compartir amb google plus. Ajudaria a expandir la vostra informació.
AGraïm la teva obxervació i intentarem solucionar-ho.