Presentem al·legacions a la ubicació escollida per a la realització del Campionat d’Espanya de Compak Sporting que se celebrarà a Port Ainé (Rialp, Lleida), els dies 16, 17 i 18 de juny, per l’impacte negatiu que aquesta activitat produirà sobre les poblacions estables de Gall Fer (Tetrao Urogallus) de la zona. La competició coincidirà de ple amb el període reproductor del Gall Fer. Consulta les al·legacions completes aquí. A continuació us en fem un breu resum:

El Gall Fer és una espècie amenaçada tant a escala catalana com espanyola. La subespècie pirenaica (Tetrao Urogallus Aquitanicus) està inclosa al Catàleg Espanyol d’Espècies Amenaçades a la categoria de “Vulnerable” i a la revisió del Llibre Vermell de les Aus d’Espanya i d’acord amb les diferents categories de la UICN, la subespècie pirenaica està inclosa a la categoria “En perill”. 

El Campionat d’Espanya de Compak Sporting, disciplina de tir esportiu amb plats d’argila, es realitzarà al llindar del Parc Natural de l’Alt Pirineu on hi ha una població de 150 exemplars adults (2005) i representen un terç de la població catalana i la major població de tota la Península Ibèrica. Aquesta competició produirà molèsties innecessàries i del tot evitables a la població de Gall Fer durant 5 dies, tenint en compte els 2 d’entrenament i els 3 de competició, la qual cosa posarà en risc l’èxit reproductor.

Proposem ubicacions alternatives

Proposem ubicacions alternatives per dur a terme aquest competició; totes elles a la província de Lleida.

Camps de tir de Lleida que no han acollit competicions fins ara però que ho poden fer i són propers a Port Ainé:

  • Camp de Tir “Turó Blanc” (Sort, Lleida).
  • Camp de Tir “El Tossal” (Alàs i Cerc)
  • Camp de Tir “Les Vinyes” (Organyà).
  • Camp de Tir “el Pilaret” (El Pont de Suert)

Camps de tir de Lleida que ja han acollit competicions de Compak Sporting:

  • Camp de Tir “Can Bosch” (Rosselló)
  • Camp de Tir “La Nora” (Alcoletge)