Ja fa uns anys que anem realitzant el seguiment de l’ós bru a la Val d’Aran. Aquesta primavera 2016 el Marc Alonso ha monitoritzat una óssa amb dos cadells al municipi de Naut Aran. Però per arribar a tenir localitzada a la família ursina han hagut de passar molts dies i moltes coses que no es veuen en les imatges originals. En aquest vídeo s’intenta copsar i resumir com és un dia de primavera a la Val d´Aran així com donar a conèixer els paisatges i algunes de les espècies que també conviuen amb l’ós bru.

Probablement sigui aquest el primer document gràfic que reuneixi una bona part de la gran biodiversitat de la natura aranesa, des dels cims més alts fins les valls més amagades, rius i llacs, boscos i pastures juntament amb les comunitats faunístiques i vegetals formen aquest meravellós País de l´ós.